Είμαστε το Studio 99,

ένα αρχιτεκτονικό γραφείο που

επιδιώκει να χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική

ως μέσο διαμόρφωσης

νέων κοινωνικών εμπειριών.

Σχετικά

Το Studio 99 είναι ένα αρχιτεκτονικό γραφείο που ιδρύθηκε το 2022, έχει έδρα τον Βόλο και συγκεντρώνει μια διεπιστημονική ομάδα αρχιτεκτόνων, μηχανικών, σχεδιαστών, καλλιτεχνών και τεχνιτών που μοιράζονται την έμπνευση και την επιθυμία να χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική ως εργαλείο για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής και ως μέσο διαμόρφωσης νέων κοινωνικών εμπειριών.

Η δουλειά μας προσπαθεί να λειτουργήσει ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων όπως η αρχιτεκτονική, η πολεοδομία, η αρχιτεκτονική τοπίου και εσωτερικών χώρων, γραφιστική, ψηφιακό σχεδιασμός και τέχνη, δημιουργώντας ένα πλαίσιο όπου η σχέση μεταξύ αυτών των κλάδων διαμορφώνει τις ιδέες και τα έργα μας.

Η κλίμακα

δεν έχει

σημασία

Δραστηριοποιούμαστε σε κάθε είδους κλίμακα, με στόχο να εξελίξουμε μια συνεκτική διαδικασία για την αντιμετώπιση του κάθε project και των ιδιαίτερων απαιτήσεών του, αναπτύσσοντας έναν ξεχωριστό τρόπο προσέγγισης και επίλυσης του κάθε έργου.

Η συνθετική διαδικασία και τα εργαλεία σχεδιασμού μας επιδιώκουν να να συνδυάσουν νέα ψηφιακά μέσα με αναλογικές πρακτικές, στοχεύοντας  στη δημιουργία αρχιτεκτονικών και αισθητικών αρχών που παράγονται από τα ιδιαίτερα στοιχεία του κάθε τόπου, διατηρώντας και ενισχύοντας τη μνήμη και την ταυτότητά του, εστιάζοντας παράλληλα σε νέες πρακτικές και μορφολογίες. Η αίσθηση του τόπου που κατοικούμε, φυσικού ή τεχνητού, και το περιβάλλον του είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να αναπτύξουμε τη σχεδιαστική μας ιδέα.

Το Studio 99 δίνει έμφαση στην ανάπτυξη

βιώσιμου σχεδιασμού

ως υποχρέωση προς το

το μέλλον

του δομημένου περιβάλλοντος.

Αντιμετωπίζοντας την περιβαλλοντική κρίση και κατανοώντας την επιστημονική προσέγγιση της αρχιτεκτονικής, το Studio 99 δίνει έμφαση στην ανάπτυξη του βιώσιμου σχεδιασμού ως υποχρέωση για το μέλλον του δομημένου περιβάλλοντος.

Αυτή τη στιγμή συμμετέχουμε σε πολλά έργα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και οι προτάσεις μας έχουν αποσπάσει τιμητικές μνείες, βραβεία, καθώς και πολυάριθμες διακρίσεις σε διαγωνισμούς για δημόσια έργα, μερικά από τα οποία είναι τώρα υπό ανάπτυξη.

COLLAGE

Υλικότητα

Bio

COLLAGE

Αστικά τοπία

Δημήτρης Στεφανάκης

Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία στον Βόλο, την Αθήνα και την Βαρκελώνη, ενώ συνεχίζει τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με θέμα «Αρχιτεκτονική Θεωρία, Χώρος & Σχεδιασμός». Στη Βαρκελώνη εργάστηκε στα γραφεία EMBT Miralles Tagliabue και RTBA ενώ στην Αθήνα ως επίκουρος καθηγητής στο ΕΜΠ στο μάθημα του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού.

Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς στην Κίνα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, στους οποίους πολλά από τα έργα απέσπασαν πρώτα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, ήταν φιναλίστ, ενώ συμμετείχε με το γραφείο στη Biennale της Βενετίας το 2021.

Δείτε τα τελευταία μας έργα