Κατοικία στην Αμβέρσα

Tο έργο αφορά την ανακαίνιση και επέκταση διώροφης κατοικίας με αυλή, που βρίσκεται στα περίχωρα της Αμβέρσας, στην περιοχή Wilrijk. Η κατοικία έχει αναδιαμορφωθεί για να μεγιστοποιήσει τη χωρική λειτουργικότητα ενώ η πίσω επέκταση επαναπροσανατολίζει τους χώρους διαβίωσης του υπάρχοντος διαμερίσματος προς τον κήπο. Ο χώρος διπλού ύψους και το μεγάλο άνοιγμα επιτρέπουν την διείσδυση του φυσικού φωτός προς το εσωτερικό της οικίας και την ανεμπόδιστη θέα.

Τοποθεσία: Αμβέρσα, Βέγιο
Έτος: 2024
Περιοχή: 200 m²
Κατηγορία: Ιδιωτικό Έργο

Ομάδα Μελέτης:

Στεφανάκης Δημήτρης – Studio 99

Τριχιάς Π. Κώστας – LAASTIK Architectural Studio

Αντλώντας αναφορές από τυπικές βελγικές κατοικίες, η πρόταση στοχεύει στη διατήρηση των παραδοσιακών χαρακτηριστικών και υλικών όπως η πλινθοδομή, ενσωματώνοντάς τα με τα σύγχρονα πρότυπα στέγασης.

SKETCH II

Διάρθρωση Χώρων

SKETCH I

Διάγραμμα Ζωνών

Η λευκή χρωματική παλέτα της υπάρχουσας κατασκευής διατηρείται και συμπληρώνεται με ξύλινη επένδυση και έπιπλα που δημιουργούν πιο απαλούς, γήινους τόνους και μια ζεστή αίσθηση στο εσωτερικό της κατοικίας.

Ένα απαλό λευκό φινίρισμα τοίχου και δαπέδου οριοθετεί τόσο τις οριζόντιες όσο και τις κατακόρυφες διαδρομές κυκλοφορίας ενώ παρέχει διακριτικά καθοδήγηση προς το σαλόνι, την κουζίνα, τον χώρο γραφείου και τα υπνοδωμάτια.

Back to list